Over Zorgen

Logeren

Wij bieden logeeropvang aan jongeren en jong-volwassenen met uiteenlopende hulpvragen.
De hulpvraag op zich is niet leidend in de samenstelling van de groepen.
Hoofddoel is het ontlasten van de thuissituatie, maar ook wordt er gewerkt aan doelen op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling, bevorderen van de zelfstandigheid en aanleren van nieuwe vaardigheden.
Wij betrekken de loge's binnen de eigen mogelijkheden bij het dagelijks leven op de logeerlocatie; samen de bedden opmaken, in overleg de maaltijd samenstellen, boodschappen doen, huishoudelijke taken, klusjes in en rondom de locatie, etc.
En uiteraard is gezelligheid en ontspanning minstens zo belangrijk!

Locaties

De Leerkotte in Geesteren
Deze ruim opgezette locatie in het buitengebied van Borculo biedt plaats aan 7 loge's.
Op het terrein van de locatie is een wandeltuin, een volière, een overdekt terras en een rustpunt gesitueerd, wat voor de nodige reuring zorgt.
Buiten is altijd wel iets te doen om de eigenaren van de locatie te helpen in de tuin of met het onderhoud van het terrein.
De locatie is volledig geschikt voor rolstoelgebruikers. Hulpmiddelen, en hoog-laagbedden zijn aanwezig, en het sanitair is aangepast.De Olde Goarden in Winterswijk
Op deze locatie in Winterswijk is plek voor 8 loge's. De schone boerderij bestaat uit een gezellige leefruimte, een rust-ruimte en een serre. Op De slaapruimtes bevinden zich op de bovenverdieping.
Buiten vind je de boomgaard, de bloemen-en groentetuin, de kas en schoppe (werkplaats), een weiland met klein- en grootvee en een volière. In de boomgaard staat een tuinhuisje. In het voorjaar en zomer is er de mogelijkheid voor fietsers en wandelaars om hier een kopje koffie of thee te nuttigen.
Dierverzorging is onderdeel van het vaste dagprogramma.

 

Dagbesteding

Wanneer logeren niet de vraag is, maar er wel behoefte is aan dagbesteding in het weekend dan is dit ook op beide locaties mogelijk.

Ambulante begeleiding

Naast logeren en dagbesteding bieden we individuele begeleiding in verschillende vormen. Dit kan zijn in de thuissituatie, maar desgewenst ook op locatie. Bijvoorbeeld ondersteunend op school, of bij het sporten. We werken daarbij met begeleidingsdoelen welke worden vastgelegd en geëvalueerd in het zorgplan.